Rulada cu zmeura este o prajitura cremoasa, aromata si cu siguranta delicioasa. Blatul pufos, crema fina si zmeura dulce -acrisoara te rasfata inca de la prima lingurita!

Ingrediente pentru blat:

4 oua 120 g zahar 120 g faina un praf sare

Ingrediente pentru crema:

750 ml lapte 6 linguri cu varf zahar pudra un plic zahar vanilinat 3 galbenusuri plus un ou 75 g faina 200 g zmeura

Ingrediente pentru servit:

zahar pudra zmeura
Mod de preparare:

Pentru blat, galbenusurile se freaca bine cu zaharul si, cand amestecul se albeste, se pune faina.

Se bat albusurile cu un praf de sare si se adauga spuma, amestecand delicat. Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, se coace 12 minute si apoi se scoate pe un prosop umezit, inlaturand hartia de copt. Se ruleaza.

Pentru crema, laptele cu zaharul vanilat se pun pe foc si, intre timp, galbenusurile se amesteca usor cu zaharul si oul intreg. Când se albeste amestecul se pune faina. Se toarna laptele clocotit, se amesteca si se repune pe foc pentru a obtine o crema groasa care se lasa la racit. Se desface aluatul, se umple cu crema si zmeura, se ruleaza din nou si se lasa la rece de pe o zi pe alta. Se serveste presarata cu zahar si fructe proaspete alaturi.

Secretul unei rulade pufoase sta in rapiditatea cu care rulezi blatul dupa ce a fost scos din cuptor.

Mod de pastrare:

Se pastreaza la rece.