Pregateste o cina satioasa si bogata in maxim 60 de minute! Puiul cu ciuperci in sos cremos poate fi servit cu paste, cartofi sau pe pat de orez.

Ingrediente

2 bucati piept de pui ~100 g faina 6 linguri ulei de masline 400 g ciuperci 1 ceapa 2 catei de usturoi patrunjel sare piper

Ingrediente pentru sos

3 linguri unt 3 linguri faina 300 ml apa 1 lingura zeama de lamaie 250 ml smantana pentru gatit
Mod de preparare:
  1. Toaca pieptul de pui fasii sau cubulete, presara-le cu sare si piper, apoi trece-le prin faina si prajeste-le in 3 linguri de ulei de masline pana cand se rumenesc. Pune tot puiul prajit intr-un vas termorezistent.
  2. In restul de ulei, soteaza ciupercile taiate felii, impreuna cu usturoiul si ceapa taiate marunt. Adauga ciupercile peste pieptul de pui. In aceeasi cratita topeste untul, adauga faina, omogenizeaza si toarna apa, amestecand continuu.
  3. Toarna zeama de lamaie, amesteca si adauga smantana pentru gatit. Potriveste sosul de sare si piper, apoi toarna-l peste pui si ciuperci. Da tava la cuptor pentru 40-50 de minute si serveste-l garnisit cu patrunjel.

Incearca si:

Pui Kiev

Cartofi cu pui in sos bechamel

Pui Tetrazzini