Prajitura inghetata este un desert pe care trebuie sa il incerci. Prajitura se poate consuma in zilele calduroase de vara. Este delicioasa, se prepara usor si cu siguranta este racoritoare.

Ingrediente:

155 g zahar 4 oua un plic praf de copt 300 g faina un plic zahar vanilinat 45 g unt topit

Ingrediente pentru umplutura:

2 albusuri 200 g zahar pudra 300 g capsune 2 linguri suc de lamaie 200 ml frisca batuta

Ingrediente pentru decor:

zahar pudra capsune proaspete
Mod de preparare:

Pentru blat, se pun intr-un vas ouale si zaharul si se mixeaza un minut la viteza mica, apoi 4 minute la viteza mare si din nou la viteza mica timp de 2 minute.

Se adauga praful de copt, untul topit, faina si zaharul vanilinat. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 15 minute. Se scoate imediat dupa coacere si se lasa la racit.

Pentru umplutura, albusurile se amesteca usor cu zaharul, sucul de lamaie si fructele si apoi se mixeaza. Se adauga si frisca batuta.

Blatul se taie in doua si se reasaza in tava cu crema cu capsune intre cele doua foi. Se da la congelator pentru 6 ore. Se taie apoi si se serveste pudrata cu zahar si ornata cu felii de capsune.

Mod de pastrare:

Se pastreaza la congelator.