Daca iti place pateul de ficat, dar il eviti pe cel din comert din cauza aditivilor si potentiatorilor de arome, aceasta reteta de pate fin de ficat este exact solutia potrivita pentru tine.

Ingrediente

600 g ficat de pui 3 linguri coniac o lingurita usturoi pudra piper negru 100 g unt (80 g pentru umplutura + 20 g pentru calirea ficatului) 100 g unt clarifiat pentru a pastra pateul sare
Mod de preparare:
  1. Ficateii spalati si curatati se pun in cele 20 g unt si se lasa pe foc pana ce isi schimba culoarea. Apoi, se pun in bolul unui robot, se adauga coniacul si se mixeaza.
  2. Se adauga cele 80 g unt rece si se mixeaza din nou pana ce tot untul a fost incorporat. Se potriveste de usturoi, sare, piper si se mixeaza.
  3. Se pune amestecul intr-un vas, se niveleaza si se da deoparte.
  4. Pentru a clarifia untul, acesta se pune pe foc si se ia spuma alba ce apare la suprafata untului topit. Cand spuma nu mai apare si ramane un lichid galben, se toarna peste pateu, se lasa sa se raceasca si apoi se da la frigider pana a doua zi.
Mod de pastrare:

la frigider