Daca batoanele Snickers se numara printre dulciurile tale preferate, in mod cert ti-ar placea si inghetata Snickers gigant. Din numai 4 ingrediente, fara sa aprinzi aragazul, ai o inghetata plina de ciocolata, alune si caramel.

Ingrediente

100 g arahide nesarate 600 ml smantana pentru frisca 800 g ciocolata cu lapte 300 g caramel
Mod de preparare:

1. Pune 200 g din caramel (aici gasesti instructiuni pentru a-l face in casa) in bolul mixerului si amesteca timp de 3-4 minute.
2. Adauga smantana pentru frisca si continua sa mixezi. Odata ce paletele mixerului lasa urme in amestecul de frisca si caramel, te poti opri.
3. Tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt, lasand marginile suficient de lungi incat sa poti apuca de ele fara probleme.
4. Pune compozitia de frisca si caramel in tava pregatita, loveste-o usor de cateva ori de blatul de lucru pentru a se aseza, apoi niveleaza daca mai e cazul. Acopera tava cu folie de plastic si bag-o la congelator pentru 6 ore.
5. Dupa cele 6 ore, scoate inghetata obtinuta din tava folosindu-te de hartia in exces, iar daca e nevoie foloseste si un cutit pentru a dezlipi marginile.
6. Folosind o lingura, scobeste un sant pe toata lungimea inghetatei, fara a elimina marginile laterale. Pune inghetata inapoi in tava cu tot cu hartia de copt.
7. Pune jumatate din restul de caramel in santul obtinut si presara alune nesarate din belsug. Acopera-le cu cealalta jumatate din caramelul ramas, apoi pune iar inghetata la congelator pentru 1 ora.
8. In rastimp, topeste ciocolata la bain marie, iar daca e nevoie adauga si o lingura de unt, caci trebuie sa fie cat mai lichida.
9. Dupa ce ai topit ciocolata, scoate inghetata Snickers si pune-o pe un gratar sau, scoate-o din tava, intoarce tava invers si pune-o pe fundul tavii.
10. Toarna ciocolata pe toata suprafata inghetatei Snickers, iar daca mai e nevoie tine si o spatula la indemana, pentru a nivela eventualele goluri. Da inghetata la rece si serveste-o dupa ce ciocolata s-a intarit