O alternativa foarte usor de facut pentru varianta de cumparat, covrigii de casa pot fi facuti cu diferite toppinguri, dupa preferinte, si pot fi pastrati chiar si 2-3 zile, daca sunt tinuti in recipiente inchise,

Ingrediente

240 ml apa calda 4 linguri de unt la temperatura camerei 2 lingurite de drojdie proaspata 2 lingurite sare 2 linguri zahar 420 g faina 1 ou mare sare/mac/susan/cascaval
Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 200° si tapeteaza 2 tavi cu hartie de copt.

2. Amesteca apa cu untul si drojdia pana cand aceasta din urma se dizolva, apoi lasa amestecul deoparte 5 minute.

3. Ulterior, adauga zaharul, sarea, faina si framanta cu mana. Daca aluatul inca se lipeste de mana sau de recipient, mai adauga 2-3 linguri de faina.

4. Pune aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina si taie-l in 8 parti egale. Alungeste fiecare bucata de aluat pana atinge lungimea de 30-40 cm.

5. Pe hartia de copt, formeaza covrigii incepand cu un cerc larg, apoi adu extremitatile una peste cealalta in x, bagand capetele sub aluat pentru a pastra forma.

6. Bate oul si unge covrigii folosind o pensula de bucatarie, apoi presara-i dupa gust, cu sare, mac, susan sau cascaval.

7. Baga tava la cuptor pentru 10 minute, sau pana cand exteriorul devine marioniu. Ai grija insa, se pot arde foarte usor si necesita supraveghere.