Renumita prajitura ce se gaseste in majoritatea cofetariilor poate fi pregatita si acasa. Iata o reteta de Choux a la creme cu vanilie trimisa de Floarea Pana, din Hunedoara.

Ingrediente pentru aluat

250 g faina 150 g unt 250 ml lapte 50 g zahar 8 oua un praf sare

Ingrediente pentru crema

250 g zahar 2 linguri faina 750 ml lapte 6 oua 2 plicuri zahar

Ingrediente pentru ornare

500 g frisca dulce

Ingrediente pentru decor

bomboane colorate sau zahar pudra
Mod de preparare:
  1. Se pune laptele la fiert impreuna cu untul, cu zaharul si cu un praf de sare. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga faina si se amesteca repede, pana se formeaza o coca. Se ia vasul de pe foc si se amesteca in continuare, pana se raceste aluatul, dupa care se adauga si ouale.
  2. Cu un pos, se pun gramajoare pe o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, si se dau la cuptor 20 de minute.
  3. Se prepara crema: se mixeaza galbenusurile cu 175 g zahar si cu 2 linguri de faina. Peste ele se toarna laptele fiert cu zaharul vanilat si se mai pun pe foc pana se ingroasa compozitia.
  4. Se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga albusurile batute spuma cu restul de zahar.
  5. Se bate si frisca.
  6. Se taie prajiturelele si se umplu cu crema de vanilie. Se orneaza cu frisca si se pudreaza cu zahar.