Arata atat de bine, incat cu greu iti vine sa crezi ca nu contin carne! In perioada verii mananca o portie de chiftelute marinate de vinete, un pranz delicios.

Ingrediente

500 g vinete 3 linguri ulei 50 ml apa 150 g pesmet 50 g cascaval 1 ou 1 lingurita busuioc uscat 2 catei de usturoi sare piper patrunjel
Mod de preparare:
  1. Spala si coace vinetele la cuptor sau pe plita, apoi curata-le.
  2. Lasa vinetele sa se raceasca, apoi toaca-le si combina-le cu pesmetul, cascavalul, oul batut, busuiocul, usturoiul tocat, patrunjel, sare si piper.
  3. Formeaza chiftelute potrivite, (daca compozitia e prea umeda, mai adauga pesmet) cu mainile umezite, si da-le la cuptor pe o foaie de copt pentru 25-30 de minute la 180 de grade.
  4. Pregateste un sos marinara si pune-l la foc mic, apoi adu chiftelutele in sos. Lasa chiftelutele marinate la foc mic-mediu pentru 10 minute, apoi serveste-le cu mamaliguta sau peste o portie de paste/orez.

S-ar putea sa-ti placa si: