Blat de biscuiti si 3 arome diferite, intr-un cheesecake de ciocolata in 3 culori, obtinut fara cuptor! Reteta asta de cheesecake duce la extrem ideea de “tort cu ciocolata”. Dar e un extrem asa delicios…

 

Ingrediente pentru blat

250 g biscuiti simpli/digestivi 1 lingura zahar 120 g unt topit

Ingrediente pentru primul strat de crema

200 g mascarpone/crema de branza 200 g ciocolata neagra 50 ml smantana pentru frisca 3 linguri zahar 1 lingurita gelatina 2 linguri apa esenta de rom (optional)

Ingrediente pentru al doilea strat de crema

150 g mascarpone 100 ml smantana pentru frisca 1 lingura zahar 100 g ciocolata alba esenta de vanilie 1 lingurita gelatina 2 linguri apa

Ingrediente pentru al treilea strat de crema

200 g mascarpone 1 lingura zahar 200 g ciocolata cu lapte 1 lingura unt esenta rom (optional) 1 lingurita gelatina 2 linguri apa
Mod de preparare:
  1. Zdrobeste biscuitii in robotul de bucatarie sau intr-o punga, folosind facaletul. Combina-i cu untul topit si zaharul, apoi intinde si preseaza compozitia intr-o tava de tort cu pereti detasabili. Da tava la frigider.

Prepara crema de ciocolata neagra:

  1. Topeste ciocolata neagra cu smantana pentru frisca la microunde, in reprize de 30 secunde alternate cu amestecare.
  2. Dizolva gelatina in cele 2 linguri de apa si las-o sa se umfle cca 5-10 minute.
  3. Bate crema de branza cu zaharul si esenta (daca alegi sa folosesti). Adauga ciocolata topita, gelatina dizolvata si toarna crema peste blatul de biscuiti. Da tava la frigider.

Prepara crema de ciocolata alba:

  1. Dizolva gelatina in cele 2 linguri de apa si las-o sa se umfle cca 5-10 minute.
  2. Topeste ciocolata alba cu smantana pentru frisca exact ca pentru prima crema. Bate crema de branza cu zaharul, ciocolata topita, esenta de vanilie si gelatina.
  3. Toarna crema de ciocolata alba peste prima crema, numai dupa ce crema de ciocolata neagra s-a solidificat, chiar si partial (minim 30 min la frigider).

Prepara crema de ciocolata cu lapte

  1. Dizolva gelatina in cele 2 linguri de apa si las-o sa se umfle cca 5-10 minute. Topeste ciocolata cu lapte la fel ca pe celelalte, impreuna cu untul.
  2. Bate mascarpone cu zaharul, adauga ciocolata topita, esenta si gelatina dizolvata.
  3. Toarna crema rezultata peste celelalte 2 tipuri de crema, dupa ce prajitura a stat la frigider suficient cat sa se solidifice.

Serveste cheesecakeul de ciocolata in 3 culori dupa 2-3 ore de refrigerare.

Cheesecake clasic pufos

Cheesecake cu banane fara coacere

Cheesecake cu Oreo si capsune