Le poti cumpara de la orice patiserie, dar niste bascute cu branza de casa ies cu siguranta mult mai bune. Reteta este una economica, iar pentru prepararea unei portii sunt necesari doar 2.7 lei.

Ingrediente pentru aluat

2 cani faina o lingura zahar tos 2 linguri ulei un ou 7 g drojdie uscata un praf sare 1/2 cana lapte un pliculet zahar vanilinat

Ingrediente pentru umplutura

o cana branza de vaci un ou 2 linguri zahar o lingurita smantana un plic zahar vanilinat un praf sare 50 g stafide

Ingrediente pentru copt

un galbenus
Mod de preparare:
  1. In bolul robotului se pun laptele si drojdia. Se incepe amestecarea si apoi, in timp ce robotul merge, se pun oul, sarea, zaharul tos si cel vanilinat, uleiul si faina.
  2. Aluatul obtinut se lasa 30 de minute sa creasca, se framanta si se mai lasa 30 de minute la crescut.
  3. Pe masa usor unsa cu ulei se pune aluatul, se modeleaza in sul si se taie 10 parti egale. Fiecare parte se framanta putin, se asaza in tava de copt si se lasa 30 de minute la crescut. Intre timp, toate ingredientele pentru umplutura se amesteca.
  4. Fiecare bucata de aluat crescut se modeleaza si se intinde usor cu degetele. Se face un gol fara a decupa complet, cu dosul unui pahar si se umple cu compozitia de branza obtinuta. Se ung cu galbenus si se coc 30 de minute.