Tocăniţă cu vită

Se trece carnea de mânzat printr-un jet de apă rece, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie, se taie cubuleţe sau în funcţie de preferinţe şi se căleşte în uleiul încins. Se stropeşte cu apă călduţă şi se fierbe înăbuşit. Separat, se curăţă ceapa verde şi usturoiul, se spală şi se taie bucăţi potrivite, […]

Crudităţi cu şalău

Se spală bucăţile de şalău în câteva ape, apoi se pun în apă cu sare şi se lasă să fiarbă aproximativ 30 de minute. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă să se răcească. Separat, se curăţă salata, ridichile, ceapa, castraveţii şi roşiile. Se spală în câteva ape şi se lasă […]

Borş de legume

Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun într‑o oală să fiarbă în apă cu sare şi ulei. Se lasă la foc mic, acoperită cu un capac. După ce au dat în câteva clocote, se încearcă dacă au fiert toate legumele şi se adaugă roşiile tăiate cubuleţe. Separat, se strecoară borşul şi […]

Crap în sos de vin

Se trec bucăţile de crap prin câteva jeturi de apă rece, se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie şi se condimentează cu sare şi piper. Se aşază bucăţile de peşte într-o tavă, se stropesc cu zeamă de lămâie, ulei şi vin, se pun foile de dafin şi se bagă în cuptorul încins. Din când […]

Musaca de vinete

Pentru început, se spală cartofii şi se pun să fiarbă cu coajă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească, apoi se curăţă de coajă. Vinetele se spală şi se curăţă, la fel şi dovleceii, apoi se taie rondele potrivite şi se călesc în puţin […]

Supă cremă de cartofi

Se curăţă cartofii şi se spală bine, apoi se taie cubuleţe şi se pun într-o oală pentru ciorbă. Ţelina se spală în câteva ape, se curăţă de coajă şi se taie în funcţie de preferinţe. Ceapa şi pătrunjelul se spală şi ele cu jet puternic de apă rece, apoi se toacă mărunt. Toate legumele se […]

Mâncare cu legume

Se curăţă broccoli şi conopida, se spală şi, împreună cu morcovii şi fasolea verde, se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert aproximativ 30 de minute, se scot şi se lasă la scurs. Separat, se curăţă ceapa, usturoiul şi ardeii. Se taie solzişori respectiv fâşii foarte subţiri şi se călesc în […]

34 din 34«...1020...323334