Mozzarella şi roşii la cuptor

O reţetă delicioasă de Mozzarella şi roşii la cuptor cu oregano. Uşor, dietetic, perfect pentru o cină rapidă. 1. Se feliază roşiile spălate şi Mozzarella Granarolo Cucina, pe cât posibil în felii egale ca lăţime între cele două preparate. 2. Într-un vas de cuptor, se pune o lingură de ulei de măsline şi se aşază […]

Terină de năut

Terina de năut este un aperitiv foarte gustos fără năut. Iar reţeta e foarte simplă. Iată cum se face. 1. Morcovii curăţaţi, ceapa mărunt tăiată şi usturoiul presat se pun într-o cratiţă cu ulei şi curry. Se amestecă şi se lasă la fiert 15-20 de minute, până ce legumele s-au înmuiat. 2. Între timp, făina […]

Vinete amalfitane

Vinete amalfitane – o reţetă italienescă de vinete cu caşcaval ras, o combinaţie foarte gustoasă. Iată reţeta. 1. Vinetele se taie felii pe lung, care se aşază fiecare pe masa acoperită cu un şervet. Se presară cu sare şi se lasă o oră să se elibereze sucul. 2. În tava de cuptor se pune o […]

Baba ganoush

Baba ganoush este o reţetă orientală cu vinete, susan şi usturoi, foarte bună ca aperitiv. Iată cum se face. 1. În tava mare de aragaz tapetată cu folie de aluminiu se aşază jumătăţile de vinete unse cu ulei pe partea din interior. Se lasă la copt 40 de minute şi apoi se lasă 15 minute […]

Papoutsakia

Papoutsakia este o reţetă grecească delicioasă cu carne şi vinete, o combinaţie plină de savoare. Iată cum se face! 1. Vinetele se taie în două pe lung, se presară cu sare şi se lasă o oră să se elibereze sucul. 2. Între timp, într-o tigaie cu ulei se căleşte ceapa şi, după ce s-a înmuiat, […]

Legume la cuptor

Mai dietetic de atât nu se poate! Dacă vrei o cină uşoară, prepară această reţetă de legume la cuptor! 1.    Vinetele, rosiile şi dovleceii se spala bine si se taie rondele care se asaza alternativ într-un vas de cuptor. 2.    Pentru sos, cele doua rosii se curaţa de pieliţe, se taie marunt şi se adauga […]

Praz pane

Dacă poţi mânca dovlecei pane, de ce să nu poţi mânca şi praz pane? Uşor de făcut, rapid şi foarte gustos, cu iz de toamnă: 1. Prazul se curăţă, se taie bucăţi mari şi se fierbe 10 minute în apă cu un praf de sare. Apoi se lasă să se scurgă foarte bine. 2. Făina, […]

Andive înfăşurate

Andivele, plante elegante din care se pot face tot felul de salate şi aperitive sunt perfecte pentru o serată la sfârşit de toamnă. Uite cum să prepari andive înfăşurate la cuptor: 1. Andivele se curăţă de foile exterioare, se taie în doua pe lung si se înfasoara cu o felie de bacon. 2. Se asaza […]

Tocană de morcovi

Morcovii, sănătoşi şi dulci. Merg bine în orice mâncare, mai ales într-o tocană de morcovi delicioasă! 1. Carnea se trece rapid sub un jet de apă rece, se şterge şi se taie cuburi. 2. Ceapa se taie peştişori, iar morcovii se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari. 3. Într-o tigaie cu fund dublu se încinge uleiul şi se […]

Gulaş de vită

Ce te poate încălzi mai tare decât un gulaş delicios şi picant de vită? 1. Se încinge uleiul într-o cratiţă cu fund dublu şi se rumeneşte carnea presărată cu sare. După ce şi-a schimbat culoarea uniform, se adaugă ceapa tăiată peştişori şi se lasă la călit până ce ceapa devine translucidă. 2. Se adaugă ardeii tăiaţi fâşii şi se […]