Cremă de vanilie cu salată de fructe

1. Se dizolvă amidonul şi zahărul vanilat în 2-3 linguri de lapte rece, apoi se amestecă cu restul de lapte fierbinte şi o lingură zahăr pudră. Se aromează cu esenţă de vanilie şi se pune pe foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă. Se lasă apoi siropul să se răcească. 2. Brânza proaspătă se pasează, […]

Îngheţată spumantă cu ciocolată

1. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi apoi se dizolvă în lapte, la foc mic, cu ciocolata rasă. Se amestecă încontinuu, fără să dea în fiert, până se îngroaşă. 2. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească până ajunge la temperatura camerei. Frişca se bate spumă cu zahărul pudră, apoi se […]

Îngheţată de Vanilie

1. Se bat ouăle cu zahărul tos până ce acesta se topeşte. Se adaugă zahărul vanilat şi laptele. Se pune la foc mic şi se amestecă neîntrerupt, fără să dea în fiert. 2. Se ia de pe foc şi se adaugă smântâna. Se pune într-o formă, se lasă să se răcească şi se dă la […]

Salată cu cremă de budincă şi căpşuni

1. Budinca de vanilie şi cea de ciocolată se prepară conform instrucţiunilor de pe plic. Atunci când este călduţă se pune direct în cupe, mai întâi un strat de budincă de ciocolată, apoi un strat de budincă de vanilie şi se lasă la răcit. 2. Fructele se spală şi se curăţă de coajă sau codiţe […]

Salată cu cremă de budincă şi portocale

1. Budinca de vanilie şi cea de ciocolată se prepară conform instrucţiunilor de pe plic. Atunci când este călduţă se pune direct în cupe, mai întâi un strat de budincă de ciocolată, apoi un strat de budincă de vanilie şi se lasă la răcit. 2. Portocalele se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi […]

Prăjitură cu mac şi căpşuni

1. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul pudră până se topeşte. Se adaugă macul, zahărul vanilat, scorţişoara, făina amestecată cu amidonul şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc mediu 25 minute. 2. Gelatina se lasă la înmuiat în apă rece. Căpşunile […]

Crap prăjit cu usturoi şi lămâie

1. Peştele se curăţă, se spală, se taie felii groase de 1,5-2 cm şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Se face un sos din usturoiul pisat cu sare, ulei, suc de roşii, oţet, sare şi piper proaspăt măcinat. Se ung feliile de peşte cu acest sos, se pun într-un castron şi se lasă […]

Minitarte cu ton

1. În făina cernută se face o adâncitură în care se pune drojdia de bere dizolvată în puţină apă călduţă cu zahăr. Se amestecă puţin, apoi se acoperă cu făină şi se lasă la dospit 5 minute. Se adaugă iaurtul ţinut la temperatura camerei, uleiul şi puţină apă călduţă cu sare, astfel încât să se […]

Salată aromată de primăvară

1. Salata se spală şi se desface în foi. Ridichile se taie feliuţe, ceapa verde se toacă rondele. 2. Se prepară o maioneză din 2 gălbenuşuri fierte, sare, piper şi ulei. Se adaugă albuşul zdrobit cu furculiţa, muştarul, castraveciorii curăţaţi de coajă şi tocaţi cuburi mici, ceapa roşie tocată mărunt, iaurtul şi smântâna. 3. Se […]

Ruladă cu verdeaţă şi roşii

1. Se spală roşiile şi se taie în jumă-tate. Usturoiul se curăţă şi se pisează fin. 2. Într-o tigaie se pun două linguri de ulei de măsline şi se dă la foc mic. Se pun roşiile şi se prăjesc aproximativ 3-4 minute. La sfârşit se adaugă usturoiul pisat şi se condimentează cu sare şi piper. […]