Ciorbă de legume 2

Se curăţă morcovii, ceapa, cartofii şi dovleceii, se spală bine cu jet de apă rece, apoi se taie cubuleţe sau mărunt, în funcţie de preferinţe. Toate legumele se pun să fiarbă în apă cu sare şi puţin piper, după gust. După ce au fiert toate legumele, se lasă la foc mic să mai clocotească de […]

Ghiveci în crustă de cartofi

Se curăţă cartofii, se spală şi se taie cubuleţe, apoi se pun să fiarbă în apă cu sare. Separat, se curăţă carnea de mânzat de pieliţe şi se taie bucăţele mici. Carnea se căleşte în ulei, se adaugă ceapa tăiată solzişori, ardeii tăiaţi fâşii şi mazărea fiartă în prealabil. Se amestecă uşor ca să nu […]

Salată de paste cu roşii şi busuioc

Pastele sub formă de melcişori se fierb conform instrucţiunilor de pe cutie, în apă cu sare şi un strop de ulei, ca să nu se lipească între ele. După ce au fiert, se scot din apă într-o strecurătoare şi se dau printr-un jet de apă rece, apoi se lasă la scurs. Roşiile se opăresc, se […]

Musaca de cartofi cu carne

Se curăţă cartofii, se spală, se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scurg de zeamă şi se pasează cu mixerul, se amestecă cu untul, laptele şi ouăle crude. Separat, se toacă ceapa şi verdeaţa şi, împreună cu carnea tocată, se călesc în ulei. Se mai […]

Tocăniţă cu carne şi orez

Se taie carnea de porc cubuleţe şi se călesc în puţin ulei, până capătă o crustă aurie. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se stropeşte cu apă călduţă. Între timp, se curăţă ceapa, usturoiul şi ardeii, se spală şi se pun să se călească împreună cu carnea de porc. Separat, se alege […]

Filé de şalău cu sos de capere

Bucăţile de şalău se condimentează cu sare şi piper, se stropesc cu lămâie şi se ung cu puţin ulei. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece câteva minute. Separat, se curăţă şi se spală ardeii şi usturoiul, se toacă mărunt şi se călesc în untul topit amestecat cu uleiul de […]

Muşchi de vită în aluat franţuzesc

Se condimentează muşchiul de vită cu sare şi piper, se stropeşte cu ulei şi vin roşu, se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă să stea la frigider aproximativ 30 de minute. Separat, se spală ciupercile şi ceapa, se toacă mărunt şi se călesc în ulei, la foc mic. După ce s-au înăbuşit bine, […]

Supă-cremă de dovlecei

Se curăţă dovleceii, ardeii, ceapa, cartofii şi morcovul, se spală şi se pun toate să fiarbă întregi, ca pentru supă, în apă cu sare şi ulei. După ce au fiert, se scot din zeamă şi se lasă să se scurgă. Morcovul şi ceapa se aruncă, iar celelalte legume se pasează cu blenderul. Se amestecă cu […]

Paste aromate cu cimbru

Se pun macaroanele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet, în apă cu sare şi cu o linguriţă de ulei, ca să nu se lipească între ele, şi se acoperă cu un capac. După ce au fiert, se scot din oală şi se dau în 2-3 jeturi de apă rece. Se pun apoi în strecurătoare […]

Plăcintă cu spanac

Se cerne făina într-un bol şi se adaugă untul moale, sarea şi iaurtul. Se frământă bine până se obţine o cocă elastică. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece, aproximativ o oră. În acest timp, se curăţă spanacul, se spală în 5-6 ape, se pune la opărit în apă cu […]