Varza la cuptor e o mancare simpla, dar traditionala, pe care o poti gati atat in zilele de post, cat si atunci cand ai pofta de gustul dulceag al verzei, alaturat unui preparat de carne.

Ingrediente

o varza mai mare 2 cepe un morcov o lingurita boabe de piper 2 linguri bulion 3 linguri ulei o foaie dafin un praf sare piper
Mod de preparare:

 

  1. Varza se toaca marunt, se presara cu sare, se framanta si se lasa asa.
  2. Intre timp, ceapa taiata marunt si morcovul ras se pun sa se caleasca in uleiul incins in prealabil.
  3. Dupa ce s-au inmuiat putin se adauga varza scursa de suc si se lasa pe foc 20 de minute sa se caleasca impreuna.
  4. Se transfera intr-un vas de cuptor, se pun piperul, foaia de dafin, se toarna bulionul desfacut cu apa si se lasa la cuptor inca 30 de minute.

Sfaturi utile:

✽ Varza calita este gata atunci cand capata un aspect sticlos.

✽ Varza nu se lasa la fiert prea mult pentru a nu se inmuia prea tare.

✽ Pentru un plus de aspect, la varza calita se pune si putina boia.

Vezi si alte retete cu varza

Incearca si alte retete de post

din aceeasi categorie