Chiar daca bamele nu sunt foarte folosite in bucataria romaneasca, sunt perfecte pentru gatit. Noua ne place supa de bame.

Ingrediente

100 g bame mici o ceapă albă mică un ardei gras verde un fir ţelină 2 linguri făină 2 căţei usturoi 2 roşii o lingură pastă roșii 2 linguri orez 2 linguri ulei 500 ml supă de legume sare
Mod de preparare:

1. În oala de fiert se încinge uleiul şi se călesc ceapa, ardeiul, ţelina, bamele tăiate şi usturoiul.
2. Se lasă 5 minute fără ca legumele să se ardă. Apoi, se pune făina, se amestecă şi se mai lasă 2 minute.
3. Se pun pasta de roşii, roşiile tăiate și supa. Se acoperă şi se lasă la fiert 25 de minute.
4. Se pune orezul şi se mai lasă 15 minute la fiert. Se potriveşte gustul de sare şi se aduce la masă.

din aceeasi categorie