De cate ori vrei un desert rapid si gustos, incearca aceasta reteta de sufleu de ciocolata la microunde. Se face in mai putin de 10 minute si iese perfect daca folosesti sfaturile bunicii.

 

 

Ingrediente

80 g ciocolata neagra 60 g zahar 50 g faina 80 g unt 2 oua 2 linguri migdale feliate (optional)
Mod de preparare:

Untul si ciocolata se pun intr-un vas si se topesc la microunde.

Se scot, se amesteca, apoi se adauga faina, zaharul si ouale si se amesteca din nou energic.

Se repartizeaza amestecul in doua forme individuale care se dau la microunde  pentru un minut pentru fiecare forma.

Sufleul de ciocolata se aduce la masa presarat cu felii de migdale.

Bunica te sfatuieste

Foloseste doar oua proaspete si bate albușul spuma inainte sa il adaugi in forme. Asa vei obtine un sufleu bine crescut.

Ai grija sa nu deschizi usa cuptorului inainte de timpul indicat in reteta.

Tapeteaza formele cu unt si zahar pudra, astfel incat prajitura sa se desprinda ușor de pe pereții formei cand este coapta.