O mancarica usoara si sanatoasa, pe care o gatesti in maxim 30 de minute si care e accesibila indiferent de anotimp.

Ingrediente

4 oua 500 g spanac 1 ceapa 2 catei usturoi 1 lingura bulion 1 lingura ulei sare piper
Mod de preparare:
  1. Taie ceapa cubulete si caleste-o intr-o lingura de ulei, pana devine translucida. Adauga spanacul (congelat sau proaspat) si 1/2 cana de apa.
  2. Lasa spanacul la fiert 10 minute, pana cand apa scade considerabil. Adauga usturoiul taiat feliute, bulionul, sarea si piperul, apoi mai lasa spanacul pe foc 2 minute.
  3. Gateste ouale asa cum le preferi (ochiuri, oua romanesti sau chiar omleta) si serveste fiecare portie cu cate un ou servit alaturi.

Sfat util

✽ Daca gatesti spanac proaspat, curata-l si opareste-l inainte de gatire, fierband apa si scufundand frunzele cateva secunde, pana cand isi schimba culoarea.

Incearca si:

Salata proaspata

Tarta cu somon si spanac

Lasagna cu spanac si ciuperci

din aceeasi categorie