Vrei sa se prepare usor si sa se digere si mai usor? Prepara o salata bulgareasca! Merge excelent in zilele de vara, cand rosiile sunt cele mai gustoase.

250 g rosii 1 castravete mare o ceapa rosie o legatura patrunjel 2 ardei 200 g branza feta 100 g masline verzi/negre 150 g sunca (optional) un ou fiert (optional) 50 ml ulei de masline extravirgin 1 lingura otet sare piper
Mod de preparare:

1. Da unul dintre ardei la cuptor pe o tava la foc mediu-mare, si intoarce-l periodic pentru 10-15 minute, sau pana cand se coace.

2. Taie rosiile felii sau jumatati (daca sunt cherry), curata castravetele de coaja si toaca ceapa solzisori.

3. Pune toate ingredientele taiate intr-un castron si adauga maslinele fara samburi, patrunjelul tocat marunt, ardeiul crud curatat si tocat, ardeiul copt curatat si tocat, sunca taiata feliute subtiri, oul fiert taiat feliute si dressingul, compus din uleiul de masline extravirgin, otet, sare si piper.
4. Amesteca toate ingredientele pentru salata bulgareasca, apoi serveste-o cu branza feta presarata suplimentar deasupra.

S-ar putea sa-ti placa si: