Ceea ce noi numim salata bavareza este cunoscuta si sub numele de salata nemteasca, iar aceasta varianta de reteta este din sudul Germaniei, unde preparatul este gatit fara maioneza.
Ingrediente
1 kg cartofi 2 cepe rosii medii 250 g bacon 4 linguri ulei 3 linguri otet 100 ml supa concentrata de pui 1 lingura mustar 1-2 fire ceapa verde marar sare piper boabe
Mod de preparare:
- Spala si fierbe cartofii intregi, cu un praf de sare si cateva boabe de piper, pana cand patrunzi usor cartofii cu furculita.
- In rastimp, taie baconul cubulete si ceapa cat mai fin. Frige baconul pana cand devine crocant, apoi scurge mare parte din grasimea rezultata.
- Adauga ceapa si amesteca 1-2 minute si da tigaia de pe foc. Adauga supa de pui concentrata, uleiul, otetul si mustarul.
- Amesteca bine toate ingredientele si adu cartofii curatati de coaja si taiati cubulete.
- Serveste salata bavareza fara maioneza cu ceapa verde deasupra si cateva fire de marar tocate fin.