Pui grecesc cu lamaie

70 minute
4 portii
Usor

O masa completa, pe care o prepari in maxim 10 minute: pregatesti o marinada, lasi ingredientele peste noapte, apoi le coci pentru o ora. Desi suna pretentios, o tava de pui grecesc e unul din cele mai simple preparate din pui pe care le poti servi.

Ingrediente

6-8 pulpe inferioare/superioare, cu piele 5 cartofi albi 6 catei usturoi 150 ml zeama lamaie proaspata 100 ml ulei de masline 150 ml apa 1 lingurita rozmarin 1 lingurita oregano sare piper
Mod de preparare:
  1. Combina lamaia cu toate condimentele, inclusiv usturoiul zdrobit. Amesteca bine, apoi adauga carnea si cartofii taiati cuburi mari, apoi da recipientul la frigider pentru cateva ore (cu cat sta mai mult, cu atat mai aromat va fi puiul).
  2. Asaza toate ingredientele intr-o tava antiaderenta, apoi toarna 150 ml apa, pentru a preveni arderea ingredientelor. Deasupra toarna toata marinada, cat mai bine repartizata.
  3. Coace puiul grecesc cu lamaie pentru cca o ora la 200 grade, sau pana cand se rumeneste bine. Intoarce ingredientele de 2-3 ori in timpul coacerii, pentru o gatire uniforma. Scoate puiul si mai lasa cartofii inca 10 minute la broiler, daca ii preferi mai crocanti.
  4. Toarna cateva linguri de apa in tava ramasa goala, amesteca si toarna sosul obtinut peste mancare. Serveste puiul grecesc cu un sos de iaurt alaturi.

S-ar putea sa-ti placa si:

Pui intreg gatit la caramida

Pui la cuptor in sos dulce-acrisor

Ficatei de pui cu ciuperci la tigaie