Un aperitiv sanatos, placinta cu spanac se face usor si poate fi servita si la micul dejun sau intre mese.

Ingrediente pentru aluat

100 ml lapte 50 ml ulei 2 galbenusuri 250-300 g faina

Ingrediente pentru umplutura

2 kg spanac 6 oua o lingura faina 650 g branza feta
Mod de preparare:
  1. Pentru aluat, se amesteca ingredientele intr-un vas pana se obtine un aluat potrivit de tare care se imparte in doua, o parte mai mare care se va folosi la baza si una mai mica pentru a acoperi.
  2. Spanacul se da intr-un clocot, se scurge si se mixeaza. Apoi, se pune pe foc cu faina desfacuta in putina apa. Se lasa sa dea un clocot si se da deoparte. Se pun ouale la fiert.
  3. Branza se mixeaza, iar partea mai mare de aluat se intinde cu sucitorul si se transfera in forma de copt.
  4. Se pune spanacul, apoi branza si, din loc in loc, se asaza ouale fierte tari si curatate. Se acopera cu restul aluatului, marginile se intorc inspre interiorul placintei si se da la cuptor pentru o ora.