Cand aveti pofta de o pizza, insa preferati varianta facuta in casa, incercati aceasta reteta de pizza cu ton.

Ingrediente pentru aluat:

500 g faina un plic drojdie uscata o lingurita sare 250 ml apa calduta o lingurita zahar 2-3 linguri ulei

Ingrediente pentru umplutura:

4-5 rosii 2 cepe 2 linguri ulei 200 g ton 150 g mozzarella 2 linguri masline fara samburi putin cimbru o foaie dafin sare
Mod de preparare:
  1. Pentru aluat, se pune faina intr-un vas si i se face un gol la mijloc. Se amesteca separat drojdia cu sarea si zaharul, se adauga apa calduta, se amesteca din nou si se lasa 10 minute sa actioneze drojdia.
  2. Se pune maiaua in golul fainii, se amesteca bine cu mana si apoi se framanta 5 minute. Se stropeste cu ulei si se mai framanta inca 5 minute. Se acopera cu un servet umezit si se lasa o ora la crescut.
  3. Intre timp, in ulei se caleste o ceapa cu un praf de sare. Se pun rosiile, cimbrul, foaia de dafin si se lasa 15 minute pe foc. Se mixeaza totul si apoi se filtreaza.
  4. Se intinde aluatul si se transfera apoi in tava de copt unsa cu foarte putin ulei, se unge cu sos, se pun tonul, cealalalta ceapa taiata pestisori, mozzarella si maslinele. Se da la cuptor pentru 20 de minute.

Sfaturi utile:

✽ Ca sa-ti iasa un blat perfect, lasa cuptorul sa se incinga bine, la foc mare, cam 30 de minute inainte sa coci pizza. Astfel, blatul se va coace bine la interior si va avea o crusta crocanta la exterior.