Nu te poti dezobisnui de pizza? Incearca varianta mai sanatoasa, fara faina si fara carbohidrati: pizza cu blat de conopida, mult mai satios si chiar mai gustos decat in varianta clasica.

Ingrediente pentru blatul de conopida

500 g conopida 1 ou 150 g parmezan piper

Ingrediente pentru topping

2 linguri sos de rosii 150 g cascaval 3-4 felii sunca un ardei gras 3-4 linguri masline 1 ciuperca mare
Mod de preparare:

 

1. Da inflorescentele de conopida prin razatoare sau prin robotul de bucatarie. Cand nu e in sezon, poti inlocui cu succes conopida proaspata cu inflorescente congelate, pentru a obtine blatul de pizza cu conopida.
2. Pune conopida maruntita fin intr-o tigaie intinsa si usuc-o la foc mic, amestecand periodic. Dupa 7-10 minute, cand conopida s-a uscat bine, las-o deoparte sa se raceasca.
3. Amesteca conopida cu oul si parmezanul ras, pana obtii un aluat gros, nisipos, ce se grupeaza cand il strangi laolalta. Pune aluatul de conopida pe o tava de pizza tapetata cu hartie de copt, grupat in centru si raspandeste-l catre margini.
4. Asigura-te ca merginile sunt uniforme si ca blatul de pizza nu se subtiaza catre exterior. In caz contrar se va coace mai repede la exterior si mai greu catre interior.
5. Da blatul de pizza cu conopida la cuptor la 180 de grade pentru 20-25 de minute, sau pana cand blatul se rumeneste bine.
6. Cand blatul de conopida iese de la cuptor, unge-l cu sosul de rosii, presara-l cu mozzarella sau cascaval si raspandeste pe el restul toppingurilor de pizza.
7. Da pizza cu blat de conopida din nou la frigider pentru 10-15 minute la foc iute, sau pana cand branza se topeste si ingredientele se coc.



din aceeasi categorie