O reteta perfecta pentru iubitorii de fructe de mare, care in mod cert o vor aprecia.
Reteta trimisa de Dorina Haficiuc.

450 g fructe de mare (calamar, midii, creveti) 200 g piept de pui un ardei gras rosu 100 g mazare o ceapa 2 catei usturoi 300 g orez 6 linguri ulei de masline 750 ml supa clara de pui cateva fire sofran sare piper
Mod de preparare:
  1. Se spala fructele de mare. Calamarul se taie inele, pieptul de pui se taie cubulete mici, ardeiul se taie si el cubulete, iar ceapa si usturoiul se taie marunt.
  2. Intr-o tigaie incapatoare se incing 4 linguri de ulei de masline in care se rumeneste usor, pe toate partile, pieptul de pui, care apoi se scoate si se tine la cald. Se toarna si restul de ulei, se lasa la incins, apoi se adauga ceapa si se soteaza pana devine transparenta. Se adauga usturoiul, mazarea si ardeiul gras si se continua sotarea pana se inmoaie putin legumele.
  3. Se pun inelele de calmar si midiile, apoi orezul, amestecand pana se acopera boabele cu ulei. Se readuce in tigaie si pieptul de pui, apoi se toarna supa si se pune sofranul.
  4. Se lasa la fiert, la foc mare 20 de minute, apoi se da focul mai mic, se adauga crevetii, se potriveste de sare si piper si se mai lasa la fiert 10 minute.