Ingrediente

200 g orez o ceapa 100 g unt 250 g spanac congelat 4 oua sare
Mod de preparare:
  1. In unt topit se pune ceapa la calit fara a o arde.
  2. Cand a devenit sticloasa, se adauga orezul si se lasa 5 minute la calit.
  3. Se presara sare, se acopera cu apa si se lasa 10 minute la fiert.
  4. Apoi se adauga spanacul congelat si se mai lasa 10 minute la fiert. Se serveste cu ou ochi deasupra.

Sfaturi utile

✽ Inainte de a prepara orezul, spala-l in apa rece pentru a indeparta amidonul in exces, care poate face orezul lipicios, si pentru a indeparta impuritatile.

✽ Inainte de a-l pune la fiert, scurge-l bine de apa in care l-ai spalat.

✽ Orezul alb are nevoie de 15-25 de minute de gatire, cel integral intre 30 si 40 de minute, iar orezul salbatic, o ora.

S-ar putea sa-ti placa si:

Supa de spanac

Spanac cu oua

Lasagna cu spanac si ciuperci