Nuga cu alune ne duce cu gandul la gustul copilariei, asa ca va prezentam in cele ce urmeaza o reteta care se pregateste cu un alt ingredient sanatos si delicios: cacao. 

Ingrediente

330 g alune intregi, prajite, nesarate 200 g zahar 160 g miere 140 g ciocolata cu peste 60% cacao 2 albusuri
Mod de preparare:
  1. Intr-o craticioara se pun 20 g zahar si 30 ml apa, se fierb si se toarna peste ciocolata rupta bucati. Se amesteca rapid.
  2. Mierea se pune intr-o cratita cu fund dublu si se incalzeste pana aproape de fierbere. Se bat albusurile intr-un vas curat si se pun pe foc restul zaharului si 60 ml apa. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga mierea, se amesteca si se toarna incet peste albusuri amestecand continuu.
  3. Se adauga compozitia de ciocolata amestecand continuu, apoi alunele si se transfera totul la bain-marie amestecand continuu aproximativ 5 minute.
  4. Se toarna amestecul intr-o forma tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei, se niveleaza si se lasa pana a doua zi intr-un loc racoros, nu la frigider.