Gyeranjjim, sau oua facute la abur, este un preparat specific bucatariei coreene ce se poate servi atat ca si garnitura, alaturi de preparate din carne, cat si de sine statator, caci are o consistenta foarte cremoasa si un gust bogat.

Ingrediente

400 ml supa de pui 4 oua 2 tije ceapa verde 5-6 linguri de lapte sare piper
Mod de preparare:

1. Pune supa de pui la fiert.
2. In rastimp, sparge ouale intr-un castron, adauga laptele, taie ceapa marunt si potriveste ouale de sare si piper.
3. Pune ceapa peste oua si amesteca foarte bine (cu cat ouale sunt batute mai mult, cu atat va fi mai bun rezultatul).
4. Cand supa de pui fierbe, adauga compozitia de oua si amesteca bine, pana ce incepe sa se inchege putin.
5. Pune capacul si lasa cratita pe foc timp de 30-40 de minute.

Sfaturi utile

✽ Daca nu se intampla sa ai supa de pui ramasa de la o alta masa, poti prepara gyeranjjim si altfel:

1. In locul supei, pune o cratita cu apa la fiert.
2. Cand da in clocot, pune castronul ce contine amestecul de oua cu totul in cratita, avand grija ca apa sa nu depaseasca inaltimea castronului.
3. Pune capacul, iar restul procesului e identic.