Foietaj cu nuci pecan si sirop de artar

35 minute
6 portii
Mediu

Acest preparat gourmet este inspirat dintr-o reteta daneza cu traditie, ce imbina aroma siropului de artar si gustul autentic al nucilor pecan intr-un foietaj ce-ti lasa gura apa.

Ingrediente

1 pachet foietaj 100 g unt moale 50-100 ml sirop de artar 150 g nuci pecan 1/2 lingurita scortisoara

Ingrediente pentru copt

1 ou nuci pecan intregi
Mod de preparare:
  1. Macina nucile in robotul de bucatarie, apoi combina-le cu untul topit si omogenizeaza. Adauga sirop de artar putin cate putin, pana cand obtii o pasta suficient de dulce, pe care o poti intinde fara sa curga.
  2. Taie foietajul in patrate de ~10/10 cm, imparte-l in 3 parti egale pe lungime cu 2 linii trasate superficial cu cutitul. In capetele fiecareia din liniile trasate, cresteaza aluatul pe ~2 cm lungime.
  3. Asaza o lingura de umplutura in centrul patratului si intinde-l doar pe portiunea centrala.
  4. Taie lateralele ramase in fasii subtiri, egal distantate. Adu capetele de sus si jos peste umplutura, urmate de fasiutele laterale, suprapuse alternativ. Asaza foietajul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  5. Unge foietajul cu oul batut, asaza cateva nuci pecan deasupra si da desertul la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 20-25 minute, sau pana cand se rumeneste.

Sfat util:

✽ Daca nu gasesti sirop de artar, il poti inlocui cu miere, insa tine cont ca aroma va fi diferita, cea a siropului de artar fiind distincta. Mierea este mult mai dulce, deci cantitatea trebuie ajustata, incat sa nu obtii un preparat prea insiropat.

S-ar putea sa-ti placa si:

Melcisori cu stafide

Croissante cu unt

Biscuiti danezi cu vanilie