Gustosi, consistenti si plini de legume, dovleceii umpluti pot fi serviti la cina sau la pranz, ca atare sau cu iaurt sau smantana ca dressing.

Ingrediente

8 dovlecei potriviti 200 g ciuperci proaspete 2 rosii in bulion 2 legaturi ceapa verde un catel usturoi o lingura ulei 8 felii branza topita o legatura marar sare piper
Mod de preparare:
  1. Intr-o tigaie cu ulei se pun ceapa tocata si usturoiul si, dupa ce s-au inmuiat, se adauga ciupercile taiate marunt. Se presara cu sare si piper, se lasa sa se evapore apa si se pun rosiile taiate marunt. Se lasa pe foc 5 minute. Se trage tigaia de pe foc si se pune jumatate de legatura de marar tocata marunt.
  2. Intre timp, dovleceii se taie in doua, se scobesc de miez, fara a-i gauri complet, si apoi se umplu cu amestecul de ciuperci.
  3. Se pun intr-un vas, se presara miezul dovleceilor in tava, se toarna apa cat sa-I acopere pe un sfert si se lasa la cuptor 45 de minute. Cu 5 minute inainte de a fi gata, se scoate tava, se repartizeaza pe fiecare dovlecel cate o jumatate de felie de branza topita si se lasa in cuptor sa se topeasca. Se aduc la masa ornati cu restul de marar.
din aceeasi categorie