Dovlecei umpluti
 75 minute
4 portii
Mediu
Gustosi, consistenti si plini de legume, dovleceii umpluti pot fi serviti la cina sau la pranz, ca atare sau cu iaurt sau smantana ca dressing.
Ingrediente
                                 8 dovlecei potriviti
 200 g ciuperci proaspete
 2 rosii in bulion 
 2 legaturi ceapa verde 
 un catel usturoi
 o lingura ulei 
 8 felii branza topita
 o legatura marar
 sare 
 piper                            
                        
                            Mod de preparare:
                        
                                                    - Intr-o tigaie cu ulei se pun ceapa tocata si usturoiul si, dupa ce s-au inmuiat, se adauga ciupercile taiate marunt. Se presara cu sare si piper, se lasa sa se evapore apa si se pun rosiile taiate marunt. Se lasa pe foc 5 minute. Se trage tigaia de pe foc si se pune jumatate de legatura de marar tocata marunt.
- Intre timp, dovleceii se taie in doua, se scobesc de miez, fara a-i gauri complet, si apoi se umplu cu amestecul de ciuperci.
- Se pun intr-un vas, se presara miezul dovleceilor in tava, se toarna apa cat sa-I acopere pe un sfert si se lasa la cuptor 45 de minute. Cu 5 minute inainte de a fi gata, se scoate tava, se repartizeaza pe fiecare dovlecel cate o jumatate de felie de branza topita si se lasa in cuptor sa se topeasca. Se aduc la masa ornati cu restul de marar.
                din aceeasi categorie
            
        
                    5 stars -
                    based on 250 reviews
                
            :quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2015/08/dovlecei-umpluti.png) 
                        :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2019/03/Pizza-de-post-cu-ardei-si-masline.jpg) 
                            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2019/03/Omleta-cu-dovlecei-la-cuptor.jpg) 
                            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2019/03/Ciorba-de-urzici-cu-usturoi.jpg)