Un fel de mancare cu specific oriental foarte sanatos , ce sigur va este pe plac. Incercati aceasta reteta rapida de cuscus cu legume.

Ingrediente

un dovlecel 2 ardei grasi de culori diferite 4 morcovi 200 g naut o ceapa 3-4 rosii in bulion putin condiment ras-el-hanout 2 pahare cuscus 2 pahare apa 40 g unt un praf sare
Mod de preparare:
  1. Morcovii taiati, ceapa si rosiile se pun intr-o tigaie si se acopera cu apa.
  2. Se adauga ardeii taiati mai mare, dovlecelul taiat cuburi si apoi nautul. Se lasa la foc mediu spre mic pentru 20 de minute, apoi se presara ras-el-hanout, dupa gust.
  3. Intre timp, se pregateste cuscusul. Intr-un vas, se pune cuscusul, se adauga unt si sare si se toarna doua pahare de apa clocotita. Se amesteca, se pune capacul si se lasa asa 5 minute.
  4. Dupa 5 minute, cuscusul se amesteca cu furculita pentru a desparti fiecare graunta, se lasa 1-2 minute sa respire si apoi se aduce la masa cu sosul de legume.

Sfaturi utile

✽ In mod traditional, cuscusul se gateste la aburi, ca sa nu fie lipicios si sa nu aiba o textura nisipoasa. Foloseste un vas de sticla sau din lut smaltuit, cand gatesti cuscus, si pune apa clocotita, apoi acopera cu un capac.

✽ Un cucscus gustos este cel facut din cereal integrale. Verifica acest lucru pe eticheta pachetului, daca vrei sa gatesti un produs de calitate. Multe sortimente de cuscus din comert sunt de fapt paste maruntite.

✽ Foloseste cantitatea corecta de apa, la 115 g de cuscus este nevoie de 240 ml de apa. Lasa cuscusul cel putin cinci minute in apa fierbinte pentru a se inmuia suficient.

din aceeasi categorie