Cum prepari paste de casa – 2 ingrediente

45 minute
Usor

Pastele fainoase au un gust mult mai bogat daca sunt proaspat preparate. In plus, doar asa poti prepara renumitele ravioli, paste de casa umplute cu diferite compozitii.

Ingrediente

100 g faina 1 ou
Mod de preparare:
  1. Raportul de oua/faina de care trebuie sa tii cont este 1 ou mare la 100 g de faina, cantitati suficiente pentru o portie de paste. In functie de cantitatea de paste pe care vrei sa o obtii, vei folosi mai multe oua.
  2. Pune intreaga cantitate de faina intr-un recipient incapator si formeaza o gaura in centru. Sparge ouale si pune-le in gaura facuta. Lucreaza aluatul, initial cu o lingura, apoi cu mainile timp de 10-15 minute (daca folosesti robotul de bucatarie timpul e mai redus).
  3. Strange aluatul si da-l la frigider pentru 30 de minute, incat glutenul sa se activeze. Dupa ce timpul s-a scurs, scoate aluatul si lucreaza-l putin pe blatul bine infainat. Imparte-l in 2 sau 4, in functie de cat de mare e cantitatea obtinuta.
  4. Ia pe rand partile divizate si intinde-le cu sucitorul, astfel: intinde fiecare foaie cat mai subtire o data, apoi impacheteaza o data aluatul si intinde-l din nou. Repeta procedeul pentru toate bucatile de aluat de 5 ori.
  5. Taie apoi pastele de casa dupa plac si foloseste-le imediat sau congeleaza-le, daca vrei sa le pastrezi pentru mai tarziu.

S-ar putea sa-ti placa si:

Focaccia de casa

Tagliatelle cu bacon si ciuperci

Mozzarella de casa