Cu putine ingrediente si in putin peste o ora obtii o delicioasa conopida gratinata, cu care poti satura o intreaga familie la masa de pranz sau la cina.

Ingrediente

un kg conopida 200 g sunca 50 g cascaval ras 200 g smantana Sare piper
Mod de preparare:
  1. Conopida desfacuta buchetele se pune la fiert in apa cu sare si se lasa 10 minute.
  2. Intr-un vas de cuptor se pune conopida bine scursa de apa si se asaza felii de sunca printre ea.
  3. Se toarna smantana, se presara cascaval si piper si se lasa la cuptor pentru 30 de minute.

Sfaturi utile

✽ Pentru ca sotéul de conopida sa aiba o culoare galben-auriu frumoasa, se poate adauga o lingura de sofran atunci cand se gateste.

✽ De la conopida se foloseste in general inflorescenta, dar foarte bune sunt pentru gatit si frunzele si tulpina, care pot fi folosite la supa.

din aceeasi categorie