Ciorba de legume
85 minute
8 portii
Usor
Ingrediente
4 cartofi 4 morcovi o telina medie 2 bucati pastarnac 3 ardei 1 dovlecel 2 cepe 2 linguri ulei 5 linguri bulion/150 ml suc de rosii 300 ml bors/zeama de varza 2 oua 2 linguri leustean tocat sare
Mod de preparare:
1. Toaca cartofii, morcovii si albitura cubulete. Toaca ceapa marunt si pune-o la calit in ulei. Dupa ce devine translucida, adauga legumele tocate, impreuna cu 5-6 cani de apa si o lingurita de sare
2. In timp ce radacinoasele fierb, toaca dovlecelul si ardeii. Dupa 10 minute de cand fierbe ciorba, testeaza cartofii cu o furculita. Daca s-au inmuiat putin, adauga dovlecelul si ardeii.
3. Cand cartofii au fiert, pune bulionul/sucul de rosii, completeaza cu borsul si lasa sa dea in clocot, moment in care trebuie sa pui ouale batute bine. Imprastie-le cu furculita in oala, pentru a se franjura.
4. Potriveste ciorba de sare si adauga leusteanul (proaspat, congelat sau uscat).
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews