Usor de facut, perfecte ca aperitiv, chiftelutele de dovlecei sunt o alternativa foarte gustoasa pentru retetele clasice, ce contin si carne.

Reteta trimisa de Viorica Trica, din Valcea.

Ingrediente

1-2 dovlecei potriviti 2 oua 4 linguri faina 4 catei de usturoi patrunjel sare piper ulei

Ingrediente pentru servit

smantana
Mod de preparare:
  1. Dovleceii se spala bine, se sterg si se dau prin razatoarea mare. Se presara cu un praf de sare, se pun intr-o strecuratoare si lasa asa 30 de minute.
  2. Separat, se bat ouale cu un praf de sare si piper. Se adauga dovleceii scursi, usturoiul pisat, patrunjelul tocat fin si faina. Se amesteca bine ingredientele pana ce compozitia se omogenizeaza bine si este legata.
  3. Se ia din compozitie cu lingura si se pune in uleiul incins. Chiftelutele se rumenesc pe ambele parti si se scot pe hartie absorbanta. Se servesc ca aperitiv, reci sau calde, cu o lingura de smantana.
din aceeasi categorie