Cheesecake cu alune, caramel sarat si ciocolata

35 minute
8 portii
Mediu

Ingredientul tau preferat in deserturi este caramelul? Atunci avem vesti bune! Iata cea mai usoara reteta dupa care poti prepara un cheesecake delicios, cu alune si caramel sarat, in doar cativa pasi.

Arata foarte prezentabil si se face numaidecat, iar datorita combinatiei stranie de caramel sarat si ciocolata, nici nu ti se va parea excesiv de dulce. Cu alte cuvinte, e un desert perfect pentru vara, usor si racoros!

Ingrediente pentru blat

250 g biscuiti simpli/cu cacao 100 g unt

Ingrediente pentru stratul de crema

400 g mascarpone 200 ml smantana pentru frisca 1/2 cutie lapte condensat DeLatte Conde - 410 g 1 pliculet zahar vanilat 1 lingurita zeama de lamaie esenta de vanilie

Ingrediente pentru decor

6 linguri caramel DeLatte Caramelo - 397 g 1/4 lingurita sare sau mai mult (dupa gust) 4 linguri arahide sarate 50 g ciocolata neagra 1/2 lingura unt
Mod de preparare:

1. Zdrobeste biscuitii folosind robotul de bucatarie sau intr-o punga pe care o poti etansa, folosind facaletul. Combina biscuiti maruntiti cu untul topit si preseaza compozitia intr-o tava de tort cu pereti detasabili. Da tava la congelator pana prepari crema.

2. Combina mascarpone cu smantana pentru frisca, zaharul vanilat, lingurita de zeama de lamaie si 1/2 din continutul unei cutii de lapte condensat DeLatte (deci cca 200 g). Bate compozitia cu mixerul pana cand devine ferma si isi mentine forma usor.

3. Separa cateva linguri de crema pentru ornat, daca doresti. Pune crema peste blatul de biscuiti si lasa cheesecakeul la rece pentru minim 2-3 ore, incat sa se fixeze. Dupa ce timpul s-a scurs, pregateste ingredientele pentru decor: topeste ciocolata neagra cu untul, la microunde, in reprize de 30 de secunde, urmate de amestecare.

4. Pune 6-7 linguri de caramel DeLatte Caramelo intr-un castron si da-l la microunde pentru 10-15 secunde, pentru a se inmuia putin, eventual cu 1-2 linguri de lapte adaugat suplimentar. Combina caramelul cu sarea si amesteca bine.

5. Scoate cheesecake-ul din forma si orneaza-l cu ciocolata topita si caramelul, folosind o lingurita pe care o misti rapid peste desert. Adauga arahidele deasupra si aplica un strat suplimentar de ciocolata si caramel. Da cheesecake-ul la rece pana la servire.

S-ar putea sa-ti placa si:

Tarta de mere cu caramel

Prajitura cu banane si caramel (Banoffee)

Flan de lapte cu caramel