Cheeseburgeri de casa - Retete practice

Vrei sa renunti la produsele tip fast-food, insa iti plac prea mult sa stai deoparte? Cu reteta asta de cheeseburgeri de casa vei putea sa iti satisfaci pofta de fast-food si sa mananci si mai sanatos totodata.

Ingrediente pentru burgeri

500 g carne tocata de vita 1 ou 1 lingura mustar clasic 1/2 legatura patrunjel sare piper 2-3 linguri ulei pentru prajit (optional)

Ingrediente pentru servire

5-6 chifle 5-6 felii cascaval 5-6 frunze de salata 2 rosii 2 cepe verzi castraveti murati (optional) mustar ketchup
Mod de preparare:
  1. Toaca ceapa si patrunjelul marunt, apoi amesteca-le oul si carnea tocata. Adauga sarea, piperul si o lingura de mustar, ia cate ~3 linguri de compozitie si modeleaza o bila, apoi aplatizeaz-o.
  2. Dupa ce ai pregatit toate portiile, poti fie sa frigi cheeseburgerii la gratar, fie sa ii pregatesti intr-o tigaie, in putin ulei. Cand s-au rumenit uniform si devin tari cand ii apesi cu furculita, burgerii sunt gata.
  3. Cat timp carnea se patrunde, taie chiflele pe jumatate, taie rosiile felii si marunteste ceapa. 
  4. Asaza salata la baza, pe jumatatea de jos a chiflei, urmata de carne, cascaval, ceapa, rosiile si muraturile, acopera sandvisul cu cealalta jumatate a chiflei si serveste cheeseburgerii.

Vezi si:

Cele mai usoare bulete de cartofi

Ketchup de casa

Chipsuri de cartofi cu parmezan