Caponata sau mancarea de vinete este un preparat de origine sicialiana, care se pregateste mai ales vara.

Ingrediente:

4 vinete 4 rosii o ceapa 3 fire telina 3 catei usturoi 40 g zahar pudra 60 g stafide 60 g masline 50 ml ulei o legatura patrunjel 30 g capere 100 ml otet balsamic sare piper
Mod de preparare:

1. Se curata firele de telina si se pun 3 minute in apa clocotita. Se taie vinetele cuburi si se pun la calit cu un praf de sare.
2. Se scot pe hartie absorbanta, se pune ceapa in acelasi ulei, se presara sare, se adauga telina taiata, maslinele, caperele, rosiile, stafidele si usturoiul in camasa. Se lasa 10 minute pe foc amestecand din cand in cand, se adauga vinetele si se mai lasa 5 minute.
3. Zaharul se desface in otet si se adauga peste vinete. Se potriveste de sare si piper si se aduce cu patrunjel la masa.

din aceeasi categorie