Pregateste cei mai sanatosi burgeri vegetali pe care ii poti prepara acasa, dupa o reteta simpla pe care imediat o dai la cuptor!

Serveste-i apoi cu sos de tomate proaspat si bucura-te de un gust bogat si hranitor.

Ingrediente

3 ciuperci pleurotus 1 ardei galben 1 ardei verde 1 ardei rosu 1 vanata 2 morcovi 2 dovlecei mozzarella rasa paprika dulce sare piper 100 g faina 2 linguri ulei de masline

Ingrediente pentru pasta de tomate

250 g zahar sucul a 3 rosii coapte sucul unei lamai
Mod de preparare:

 

1. Toaca marunt ciupercile, ardeii si vanata, apoi rade morcovii si dovleceii. Combina toate legumele si soteaza-le la foc mediu pana cand se inmoaie si isi schimba culoarea.
2. Potriveste de sare, piper si paprika dulce, apoi adauga 100 grame de faina si amesteca compozitia.
3. Formeaza 6 burgeri cat mai egali intre ei si asaza-i intr-o tava tapetata cu foaie de copt Fino.
4. Da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 20 minute.
5. In rastimp, pregateste pasta de tomate, combinand sucul de rosii cu cel de lamaie si cu zaharul, la foc mic, pana obtii o glazura limpede.
6. Peste burgerii vegetali adauga mozzarella rasa si da tava din nou la cuptor pentru inca 15 minute.
7. Serveste burgerii vegetali cu pasta de tomate ca atare sau in chifle de burgeri.