O reteta perfecta pentru vegetarieni, dar si pentru cei carora carnea tocata nu le prieste. Burgerii vegetali se fac rapid si pot fi serviti ca si gustare, chiar si la o petrecere.

Ingrediente

1 vanata mare 100 g faina 2 oua batute 100 g pesmet 200 g mozzarella, taiata rondele o salata verde sos de rosii 10 chifle
Mod de preparare:
  1. Spala si taie vinetele pe lungime in felii de 1 cm grosime, apoi foloseste un cutit de prajituri rotund sau un pahar cu margini ascutite pentru a decupa rondelele din felii.
  2. Presara putina sare pe rondelele de vinete si lasa-le deoparte pentru 45 de minute, intr-o strecuratoare.
  3. Trece rondelele pe rand prin faina, prin ou si apoi prin pesmet.
  4. Prajeste-le in ulei timp de 2-3 minute, pana cand devin aurii, apoi scoate-le pe prosoape de hartie.
  5. Taie chiflele in jumatati, adauga cate o lingura de sos pe partea inferioara a fiecarei chifle si o frunza de salata verde, asaza o felie de vanata, urmata de o felie de mozzarella.
  6. Repeta procesul pentru toate chiflele, apoi pune burgerii vegetali obtinuti pe o tava si da-i la cuptor pana cand branza se topeste.
  7. Dupa ce scoti burgerii de la cuptor pune-le “capacul”, celelalte parti ale chiflelor, si sunt gata de servit.
din aceeasi categorie