O idee de cina foarte sanatoasa, pe care o poti pune in aplicare mai ales toamna, cand varietatea culinara scade: andive cu lamaie, servite alaturi de o friptura de pui.

Ingrediente

6 andive 40 g unt 150 ml supa de legume o lamaie 4 copane de pui 200 g piure de cartofi ulei pentru prajit sare piper 100 ml sos, la alegere
Mod de preparare:
  1. Andivele se curata de cotoare si frunzele exterioare si se taie in doua pe lung.
  2. Se rumenesc andivele in unt cate trei minute pe fiecare parte.
  3. Se micsoreaza flacara, se adauga sucul de lamaie strecurat si supa. Se lasa pe foc 30 de minute.
  4. Intre timp, se fierb copanele de pui, apoi se prajesc in ulei. Se presara cu sare si piper.
  5. Se servesc copanele de pui alaturi de andive, piure de cartofi si sos, la alegere.
din aceeasi categorie