Cu siguranta cea mai raspandita si iubita reteta de zacusca este aceasta, cea cu vinete.

Ingrediente

3 kg vinete 1 kg ceapa 1 kg gogosari 100 ml ulei 2 linguri sare 1 lingura boabe de piper negru
Mod de preparare:

1. Vinetele si gogosarii se coc pe flacara deschisa, se scot intr-un vas pe masura ce se coc si se presara cu sare doar gogosarii. Vinetele se curata de coaja, iar miezul copt se pune la scurs.

2. Gogosarii se curata de pielita arsa, se rup fasii si se lasa si ei la scurs pana a doua zi ca si vinetele.

3. A doua zi, in uleiul incins se caleste ceapa tocata impreuna cu sarea 15- 20 de minute si apoi se pun vinetele si gogosarii taiati marunt. Se calesc 15 minute si se condimentraza cu piper.

4. Se pune amestecul in borcane, se leaga si se dau la cuptor pentru 20 de minute.

din aceeasi categorie