Ghiveci de legume

Ghiveciul de legume pregatit dupa reteta asta e atat de bun, incat nu mai ai nevoie de niciun preparat principal langa care sa il servesti, ci il mananci ca atare pe nerasuflate! Reteta perfecta pentru zilele de post.

Sandvisuri rapide

Le pregatesti atat de usor, incat nici nu ai crede ca pot fi atat de rafinate. Dar combinatia de ingrediente le face aparte, perfecte pentru a fi savurate la o petrecere ca aperitive si gustari.

Bors de loboda

Se face rapid, e revigoranta si plina de vitamine. Primavara e anotimpul perfect pentru ciorba de loboda!

Gulas de vita

Gulasul este o mancare traditional ungureasca, dar se serveste cu frecventa si in Ardeal. Preparatul poate fi gatit si cu carne de porc, insa reteta originala presupune carne de vita. Serveste gulasul cu smantana si cartofi la cuptor sau mamaliguta.

Friptura de pui cu dovleac

O combinatie sanatoasa, mai ales pentru stomac, cu putine ingrediente. Puiul cu dovleac e simplu de facut si e o reteta numai buna pentru pranz.

Supa de mazare

Cand nu stii ce sa mai pregatesti pentru masa de pranz, incearca o supa de mazare. Este usoara, prietenoasa cu stomacul si se face in doar 30 de minute.

Colcannon

Colcannon e o garnitura foarte similara cu piureul de cartofi, ce are in plus cateva ingrediente care ii dau o savoare aparte. Preparatul este unul traditional irlandez si se serveste cu precadere in preajma zilei Sfantului Patrick, patron al Irlandei (17 martie).

Somon glazurat

Pregateste o cina rapida si sanatoasa, cu un gust incredibil de bun, din doar 5 ingrediente. Combinatia de dulceag si sarat da somonului glazurat o savoare aparte.

Friptura de pui cu sos de mustar

Iata un preparat la prima vedere banal, dar care sigur te va surprinde. Friptura in sine nu este cu nimic deosebita, insa sosul ii da o savoare aparte. Daca iti place puiul mai bine facut, coace-l putin mai mult pentru a te putea bucura de o crusta crocanta.

Bilute tavalite prin cocos

Nu sunt foarte dulci, sunt usor de facut si sanatoase. Bilutele tavalite prin cocos sunt gata in maxim 20 de minute, dar din pacate trebuie sa astepti putin sa le poti savura.