Ficat cu bacon pe plită

Reţeta de ficat cu bacon pe plită – o cină specială pentru zilele de sărbătoare. Se face foarte uşor! 1. Fie că este preparat pe grătar, pe plită sau în tigaie, ficatul trebuie tăiat felii groase de 1,5 cm, pentru a se păstra cât mai roze friptura la sfârșit. Se ung bine feliile de ficat […]

Somon cu legume fierte

1. Se condimentează somonul cu sare, piper şi cimbru. Se acoperă cu o folie şi se lasă câteva minute la frigider. 2. Separat, se curăţă cartofii şi morcovii, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun să fiarbă în apă cu sare împreună cu fasolea fideluţă. 3. După ce au fiert, se amestecă cu porumbul, […]

American Barbecue

1. Porumbul fiert se taie în bucăţi groa­se cam de 3 cm. Dacă e congelat, se fierbe 5 minute în apă sărată. 2. Pieptul de pui se taie cuburi, la fel şi roşiile şi ardeii, iar ceapa se taie felii. 3. Se montează pe frigărui, alternativ. 4. Se stropesc cu zeamă de lămâie, ulei şi […]

Mici şi hamburgeri sănătoşi

1. Carnea de mici, ceapa şi usturoiul, tocate fin, cimbrul, boiaua, vegeta, sa-re şi piper după gust se amestecă. Se formează rulouri groase de un deget şi se pun la rece. Se rumenesc 10 minute, întorşi pe fiecare parte. 2. Pâinea se prăjeşte câteva minute, fără grăsime, cu pudra de muştar. Se lasă la răcit, […]

Mixgrill delicios

1. Carnea se spală bine şi se lasă la scurs. 2. Ceafa se pune la marinat, împreună cu salvia, timp de 2 ore, în 2 linguri de ulei de măsline. 3. Feliile de piept de curcan se bat ca pentru şniţel. Peste ele se întinde un amestec făcut din o lingură de ulei de măsline, […]

Fripturi africane

1. Se amestecă nucile măcinate cu uleiul, mierea, un praf de sare şi piper. Feliile de carne se bat uşor, apoi se pun la marinat, timp de o oră, la frigider, în sosul preparat anterior. 3. Bananele se curăţă şi se taie în jumătăţi, pe lung, apoi în două, astfel încât să se obţină 8 […]

Somon la grătar cu orez

1. Pentru început, se alege orezul şi se pune să fiarbă în apă cu sare, unt, ulei şi şofran. Se lasă să fiarbă înăbuşit în jur de 30 de minute, apoi se bagă în cuptorul cald. 2. Separat, se taie somonul afumat cubuleţe, usturoiul se pisează şi se amestecă cu smântâna şi mărarul tocat. Se […]

Chiftele la grătar cu legume coapte

1. Se curăţă şi se spală ceapa, usturoiul şi mărarul. Se toacă mărunt şi se amestecă cu carnea de vită şi cu porumbul scurs în prealabil. Se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă, se frământă bine câteva minute, apoi se lasă la rece. 2. Se curăţă dovleceii, se spală şi se taie felii şi […]

Frigărui împletite

Se spală mușchiul de porc, se curăță de grăsime și se taie în felii, care se bat apoi ușor cu ciocanul de carne. Fiecare felie se taie pe lung în trei fâșii, de aproximativ 5 cm grosime. Într-un castron, se amestecă uleiul cu sucul de lămâie și un praf de sare. Se pun bucățile de […]

Chifțeluțe vesele

Se curăță ceapa și usturoiul și se dau pe răzătoarea mică. Se spală pătrunjelul și se toacă mărunt. Se taie brânza în cubulețe mici, egale. Se curăță cartofii, se taie în sfeturi și se dau prin mașina de carne. Într-un castron mare se pun carnea tocată, ouăle, ceapa, usturoiul, cartofii, se condimentează totul cu sare […]