Muschi de vita la gratar

Doriti sa faceti friptura de vita la gratar, insa va e teama ca ati putea da gres? Iata ce trebuie sa faceti ca sa obtineti un muschi de vita suculent si fraged.

Chifteluțe din miel cu mentă și iaurt

Vezi rețeta lui gordon Ramsay de chifteluțe din miel cu sos de mentă și iaurt, o alternativă la preparate clasice de Paște. Mod de preparare: Încinge ulei într-o tigaie medie. Călește ceapa și usturoiul, adaugă semințele de chimion, fulgii de chilli și mai călește 2 minute pe foc iute. Amestecă ceapa călită și condimentele cu […]

Mușchi de vițel la cuptor, pentru gastrită

Suferi de gastrită? Ei bine, iată o rețetă ușoară, care nu îți va face probleme la stomac. Cum poți prepara sănătos mușchiul de vițel la cuptor: 1. În mușchiul de vițel se fac mici incizii în care se pun felioare de usturoi. 2. Carnea se aşază în tavă, se pun ciupercile trecute printr-un jet de apă rece […]

Muşchiuleţ aromat

1. Se pun într-un bol plantele aromate, sarea, piperul boabe şi măcinat, mierea, usturoiul pisat, vinul şi uleiul şi se amestecă puţin. 2. Sosul se bagă la rece iar, între timp, se pregăteşte carnea de porc. Muşchiul de porc se curăţă de pieliţe, se trece printr-un jet de apă, se şterge cu un prosop absorbant […]

Şalău cu sos de lămâie

Se pun bucăţile de peşte în tava tapetată cu unt şi cu pesmet, se stropesc cu ulei de măsline şi cu vin alb şi se condimentează cu sare şi piper după preferinţă. Se lasă în cuptor la o temperatură de 200 de grade. Separat, într-o cratiţă mai mică, se topeşte untul, se stinge cu făina […]

Ruladă cu bacon şi caşcaval

Se cerne făina într-un bol şi se adaugă drojdia înmuiată în puţină apă călduţă, oul, uleiul, sarea şi chimenul. Dacă aluatul este prea tare, se mai adaugă puţină apă. Se frământă bine până se obţine un aluat consistent şi se lasă să dospească la temperatura camerei. Între timp, se feliază caşcavalul şi baconul şi se […]

Prepelițe umplute

Prepelițele se pârlesc, se spală și se pun la scurs pentru a fi uscate când le vine vremea să intre la cuptor. Ciupercile se taie în felii de 2-3 milimetri și se pun în tigaie, unde se trag în unt. Când se înmoaie bine, se 26adaugă pătrunjelul și pieptul de pui fiert în prealabil, tocat […]

Pulpă de miel la tavă

Pulpa de miel, curăţată de pieliţe şi spălată, se împănează cu usturoi şi rozmarin pe toată suprafaţa. Apoi se aşază în tavă, se unge cu unt, se stropeşte cu ulei, se condimentează cu sare, boia şi piper, la sfârşit se adaugă vinul, iar apoi se lasă o oră la rece. În acest timp, se curăţă […]

Tocană de cartofi în crustă de pâine

Se taie carnea de porc cubuleţe şi se căleşte în ulei. După ce s-a rumenit bine, se adaugă ceapa tăiată rondele şi se rumenesc împreună. Se curăţă şi se spală legumele. Cartofii se taie cubuleţe, morcovii, rondele, ardeii se curăţă de sâmburi şi se taie fâşii, iar apoi se pun toate să fiarbă împreună cu […]

Copane de pui în sos de caise

Se înţeapă copanele de pui cu furculiţa sau cu vârful unui cuţit şi se împănează cu unt şi cu rozmarin. Se condimentează cu sare şi piper, se stropesc cu ulei, cu vin dulce şi se bagă în cuptor. Se scot caisele din compot, se scurg de zeamă şi se taie cubuleţe. Orezul se alege, se […]