Supă cremă de morcovi cu telina si cartofi

În această perioadă, când vremea e tot mai rece, o supă bună te va încălzi pe loc. Iar supa crema de morcovi cu telina si cartofi este gustoasă şi tocmai bună! 1. Cartofii, morcovii şi ţelina se taie cât mai fin şi se pun la călit în ulei. După ce au devenit lucioase, se adaugă […]

Ciorbă de porumb

Pentru iubitorii de porumb recomand o ciorbă care este gustoasă şi caldă, şi rece. 1. Porumbul se scurge de apa, iar jumatate din cantitate se mixeaza cu laptele în blender, pâna devine piure. 2. Pâinea se taie cubuleţe care se pun într-o tigaie cu unt şi se rumenesc uşor pe toate parţile. Roşiile şi ceapa taiata în bucaţele se […]

Supa-crema de legume

Învaţă să prepari o supă crema de legume delicioasă, cu pătrunjel proaspăt şi unt.   Mod de preparare:   1. Toate legumele se curaţa si se taie marunt.   2. În oala de fiert supa, se topeste untul si se pun legumele sa se caleasca 2-3 minute. Apoi se acopera cu apa si se lasa […]

Supa spornica de pui

Învaţă să prepari o supă spornică de pui, săţioasă şi gustoasă, cu tăieţei.   Mod de preparare:   1. Puiul se spala, se pârleste la flacara aragazului, se por_ioneaza si se pune la fiert în apa rece cu un praf de sare.   Se lasa la foc mic si se spumeaza cu regularitate.   2. […]

Supă cu tăieţei de casă

Îţi place supa cu tăieţei? Prepară-i singură în casă după această reţetă simplă şi gustoasă! 1. Puiul se fierbe în 4 litri de apă. 2. Între timp, legumele se curăţă, se taie mari şi se pun la fiert, spumând în continuare. Când nu mai face spumă, se şterge marginea interioară a oalei cu un şervet […]

Supă-cremă de praz

Ceapa oltenească, prazul, are încă multe taine de preparare. Iată câteva reţete care nu vă vor dezamăgi. Cum se prepară supa-cremă de praz: 1. În oala de fiert supa se topeşte untul şi se pun prazul tăiat rondele şi ceapa tăiată peştişori. Se amestecă şi se lasă 10 minute să se înmoaie. 2. Se adaugă […]

Supă de morcovi

O supă dulceagă, perfectă pentru un prânz uşor. Poţi drege supa de morcovi şi cu un pic de smântână atunci când e fierbinte. 1. Ceapa se taie peştişori iar morcovii se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari. 2. Într-o oală se încinge uleiul şi se căleşte ceapa. Când începe să devină translucidă, se adaugă morcovii şi se mai lasă […]

Supă de ciuperci

O supă gustoasă şi cremoasă, cu ingrediente care se găsesc acum la tot pasul: supa de ciuperci! 1. În oala de supă se topeşte untul şi se călesc usturoiul mărunţit, ceapa tocată mărunt şi ţelina tăiată cât mai fin. Se lasă 3-4 minute până ce ţelina şi ceapa devin translucide. 2. Se adaugă ciupercile feliate, se lasă 5 […]

Borş rusesc

Borşul rusesc este o bunătate de ciorbiţă venită din est, uşor condimentată, tocmai bună pentru temperaturile scăzute: 1. În oala de fiert borşul se încinge uleiul şi se pun la călit varza tăiată fideluţă, morcovul, ţelina, sfecla roşie, ardeiul gras. După ce devin translucide, se adaugă fasolea. Se acoperă cu apă şi se lasă la fiert 15 minute. 2. După […]

Ciorbă de berbec

Vremea se tot răceşte, aşa că ciorbiţele sunt tot mai binevenite. Uite de ce ai nevoie pentru a prepara ciorbă de berbec: 1. Carnea porţionată se pune la fiert în apă rece şi, după câteva clocote, se aruncă apa. Se pun iar doi litri de apă rece şi se lasă carnea la fiert. 2. După ce carnea este […]