Paste
Costiţe de miel cu sote asortat
Se trec costiţele de miel printr-un jet de apă, apoi se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie şi se pun în tava tapetată cu puţin unt şi pesmet. Separat, într-un ibric, se topeşte o bucată de unt, se adaugă usturoiul tocat mărunt, ca să-şi lase aroma, şi se ung costiţele pe rând. Se presară […]
Prăjitură cu banane
Se freacă untul cu zahărul, până când se formează o spumă. Se adaugă oul, sarea, bicarbonatul dizolvat în lapte şi se amestecă bine. Se înglobează apoi în acest amestec făina şi se frământă un aluat consistent. Se dă coca la frigider aproximativ 40 de minute, apoi se întinde o foaie subţire de patru-cinci milimetri. În […]
Surprize cu brânză
Roşiile cherry se curăţă de codiţe şi se spală. Ceapa verde se spală şi se taie mărunt, doar frunzele. Într-un bol, se amestecă seminţele de susan, de mac şi de coriandru cu frunzele de ceapă mărunţite. Brânza dulce de capră se fărâmă cu o furculiţă. Untul se lasă să se înmoaie la temperatura camerei şi […]
Friptură de miel cu sos de piper
Se pregăteşte carnea de miel, se taie bucăţi potrivite şi se călesc în ulei încins, se adaugă sare, piper şi vinul rose şi se lasă să fiarbă înăbuşit pe aragaz. Separat, se topeşte untul, se adaugă făina cernută, se amestecă să nu se ardă şi se toarnă laptele călduţ. Compoziţia trebuie să aibă consistenţa unei […]
Prăjitură “Amaris”
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă gălbenuşurile, zahărul tos, făina şi vanilia şi se bat bine în continuare. Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptor. După ce s-a copt, se scoate din cuptor şi se lasă blatul la răcit. Separat, se […]
Cotlete de miel la cuptor
Se spală costiţele de miel cujet de apă rece, apoi se scurg pe un prosop absorbant de bucătărie. Se pun costiţele de miel într-o tavă şi se condimentează cu sare, piper, boia, cimbru şi usturoi. După aceea, se stropesc cu uleiul de măsline şi vinul demisec. Se lasă la frigider aproximativ 2 ore pentru a-şi […]
Prajitura “Adelinne”
Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul, romul şi se bat până se întăreşte compoziţia. Se adaugă gălbenuşurile, untul topit şi, la sfârşit, făina cernută. Se amestecă până se omogenizează bine totul. Compoziţia se împarte în 6 porţii şi se coace pe fundul unei tăvi dreptunghiulare, tapetate cu hârtie de copt. După […]
Rafinament cu frişcă şi migdale
Se pun albuşurile într-un bol, se bat bine, se adaugă zahărul, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi, la sfârşit, se pun făina şi migdalele măcinate, amestecându-se uşor ca să nu se lase. Se toarnă compoziţia într-o tavă de aragaz, tapetată cu hârtie pentru copt, se întinde uniform şi se bagă în cuptor. Se […]
Coroniţă cu brânză şi stafide
Se lasă toate ingredientele câteva ore la temperatura camerei. Separat, într-un bol se pune untul şi se freacă cu zahărul, sarea, vanilia şi brânza dulce de vaci. Se adaugă ouăle unul câte unul şi se amestecă bine până se obţine o cremă pufoasă şi foarte gustoasă. În această compoziţie, se încorporează treptat praful de copt […]
Cozonac cu nucă
Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de făină şi puţin lapte cald. Se lasă la dospit aproximativ 20 de minute, apoi se începe frământarea. În maiua pregătită, se adaugă gălbenuşurile frecate cu sare, albu-şurile bătute spumă, zahărul, laptele, coaja de lămâie şi de portocală, puţin rom, ulei şi, la sfârşit, făina cernută. Se frământă […]