Este sanatoasa si foarte aspectuoasa, perfecta pentru mesele festive. Serveste invitatilor tai o delicioasa salata in straturi!

Ingrediente

250 g mazare 8 rosii mici 150 g masline fara samburi 2 morcovi 200 g ciuperci conservate 3 gogosari in otet 3 oua fierte maioneza de casa 100 g smantana verdeata, dupa gust
Mod de preparare:

 

  1. Mazarea se pune la fiert.
  2. Intre timp, morcovii se trec prin razatoare si se amesteca cu doua-trei linguri de maioneza si un pic de smantana.
  3. Se taie rosiile si gogosarii, la fel maslinele. Ciupercile se trec sub un jet de apa rece si apoi, scurse, se taie marunt.
  4. In cupe se asaza straturi-straturi, dupa gust, legumele si ouale taiate. Ultimul strat trebuie sa fie de maioneza peste care se presara verdeata. Se lasa 30 de minute la rece inainte de servire.

Incearca si alte retete de aperitive

din aceeasi categorie