Foarte sanatoase, pline de vitamine si minerale, rulourile de dovlecei se fac foarte rapid, in numai 10 minute putand fi servite.

Ingrediente

2 dovlecei tineri 150 g telemea sau cascaval 2 linguri muguri de pin cateva frunze busuioc putin ulei
Mod de preparare:
  1. Se incinge bine gratarul, iar mugurii de pin se pun la rumenit intr-o tigaie.
  2. Dovleceii se taie felii pe lung cu un cutit bine ascutit si se stropesc cu ulei. Se asaza pe gratar si fiecare felie se intoarce. Intre timp, branza se taie cubulete.
  3. Fiecare felie de dovlecel rumenita se infasoara cu cate un cub de branza si se aduc toate la masa stropite cu ulei si acompaniate de muguri de pin si busuioc.

Sfaturi utile

✽ Mugurii de pin pot fi inlocuiti cu seminte de dovleac decojite si coapte cateva minute intr-o tigaie cu sare.

✽ Foloseste pentru acest preparat o branza mai grasa, care se topeste putin in cuptor si da o savoare deosebita dovleceilor.

✽ Rulourile de dovlecei sunt o garniture excelenta pentru fripturile slabe la gratar sau pot fi servite drept aperitive alaturi de alte legume la gratar.