Carnea de miel poate fi preparata in numeroase feluri. Iti propunem sa incerci portofele cu carne tocata, perfecte atat pentru masa de Paste, cat si pentru momentele cand pur si simplu ai chef de o gustare rapida si delicioasa.

Ingrediente pentru aluat:

450 g faina un ou 60 ml ulei 125 ml lapte sare

Ingrediente pentru umplutura:

225 g carne tocata de miel o ceapa 3 rosii in bulion cu tot cu suc 2 catei de usturoi 2 linguri masline fara samburi 2 linguri ulei boia iute sau dulce sare piper

Ingrediente pentru copt:

un galbenus 2 linguri lapte
Mod de preparare:

1. Carnea si ceapa tocata marunt se pun la calit in ulei, se adauga usturoiul presat, maslinele si condimente. Se lasa 2 minute pe foc.
2. Se adauga rosiile taiate cuburi, sucul lor si se lasa la fiert 5 minute din momentul in care da in clocot. Apoi, dupa ce compozitia a scazut bine, se da deoparte si se gusta din nou de sare si piper.
3. Faina cu sarea se amesteca si apoi se pun restul ingredientelor mentionate la aluat. Trebuie sa se obtina un aluat omogen, potrivit de tare, ca sa poata fi intins pe masa presarata cu faina.
4. Se decupeaza cercuri din foaia de aluat, se umplu pe jumatate cu amestec de carne, se ung la marginea interioara cu galbenus amestecat cu lapte, se acopera carnea cu restul de aluat si se preseaza marginile. Se pun portofelele in tava, se ung cu restul amestecului de galbenus cu lapte si se coc 35 de minute.